بازار سرمایه علیرغم تمام نکات منفی بازدهی بهتری به نسبت دلار داشته است
میلاد موسوی در گفتگو با بورس نیوز؛ بیان داشت درایورهای اصلی بورس نرخ دلار، نرخ بهرهوری صنایع، جریان نقدینگی و سیاستهای دولت برای تنظیم مواد اولیه محصولات، میباشند که چهار رکن اساسی بازار سرمایه را تشکیل میدهند.
وی افزود: باتوجهبه شرایط تحریمی که همچنان با آن مواجهیم، این موضوع همچنان بیشترین آسیب را بر اقتصاد و روند بازار وارد میسازد؛ همینطور شرایط جریان نقدینگی. باتوجهبه عدماطمینانی که در بازار به وجود آمده است بر چالشهای بازار افزوده است. همچنین سیاستهای متناقض دولت باعث شده است که بسیاری از فعالین بازار سرمایه، چشمانداز روشنی به برای تقویت صنایع بورسی نداشته باشند.
وی در خصوص نرخ دلار افزود: بازار سرمایه به نسبت دلار در شاخص کل و حتی شاخص هم وزن نیز مشخصا شرایط مطلوبتری را داشته است. اگر فعالین بازار به دنبال پناهگاهی برای حفاظت از سرمایههای خود در مقابل جهشهای ارزی هستند، بازار سرمایه توانایی لازم را برای این پوشش داراست. هرچند در بعضی صنایع نسبتهای اهرمی به نرخ دلار داده شده است؛ برای مثال در برخی کانیهای غیرفلزی با اینکه شامل نرخگذاری دستوری در مواد اولیه و محصولات نشده و همچنین گاهی بیش از ۲۰ درصد تولیدات خود را به بخش صادرات اختصاص میدهند؛ بااینحال نسبت به دلار رفتاری اهرمی داشته و با رشد نرخ ارز، حاشیه این صنایع همچون شیشه نیز بهصورت تصاعدی رشد میکند.
موسوی بیان کرد:با توجه سیاستهای کلی بانک مرکزی و سیاستهای خارجی کشور، پیش بینی میشود که در ششماهه آتی با جهش ارزی مواجه نباشیم؛ به همین سبب در نیمه دوم سال شرایط راکد و کمرونقی در بازار داشته باشیم؛ هرچند برخی تک سهمها در هر شرایطی وجود دارند و مسیر خود را از مسیر بازار جدا میکنند. عوامل مهمی که در نیمه دوم سال باید به آن توجه داشت، شرایط انتخابات آمریکا است که با حضور کاندیداهای جمهوریخواه از جمله ترامپ باعث بهوجودآمدن احساس ناامنی اقتصادی در داخل کشور شده و به همین سبب جهش ارزی را در ماههای انتهایی سال و یا ابتدای سال آینده خواهیم داشت.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص بازار خودرو اظهار داشت: باتوجهبه اینکه دولت منابع ارزی برای واردات خودرو اختصاص نخواهد داد و اگر این سرخوردگی در جامعه به وجود آید، احتمالاً جهشی تند در بازار خودرو داشته باشیم.در مورد بازار ملک نیز توان پوشش تورمی مسکن تدریجاً تحلیل میرود، طرف مصرفکننده شدیداً کاهشیافته است و سرمایهگذاری خوبی برای درامانماندن از تورم نخواهد بود.
پایان مطلب.